VIDEO/FOTO Lucrările de investiții și reabilitare a secțiilor infecțioase adulți și pediatrie, aproape finalizate

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Doina Caba, au inspectat lucrările de investiții și reabilitare a secțiilor infecțioase adulți și pediatrie.

Consiliul Județean a pus la dispoziția Spitalului fondurile necesare pentru reabilitarea instalațiilor de oxigen și a celor electrice pentru cele două corpuri ale Secției de Infecțioase. Saloanele Covid pot asigura două surse de oxigen pentru pacienții grav, iar acum cadrele medicale pot oferi servicii la cele mai înalte standarde și în condiții de maximă siguranță.

Lucrările vor trebui finalizate până la finele lunii octombrie, însă constructorul a promis că proiectul va fi închis înainte de termen, astfel încât și această secție să fie cât mai repede disponibilă pentru pacienți.

Reprezentanții Spitalului și cei ai Consiliului Județean conlucrează la un proiect prin care sumele cheltuite în această modernizare, aproximativ 1,6 milioane de lei, să fie recuperate din fondurile europene destinate luptei împotriva pandemiei de Covid.

Pe lângă proiectele cu finanțare europeană ce vizează Unitatea de Primiri Urgență și cele două ambulatoare, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie, în această vară s-au investit bani în ridicarea standardelor de calitate pe secțiile Chirurgie Generală, Medicală II și Oncologie. În plus, Consiliul Județean pregătește noi proiecte, căutând totodată sursele de finanțare pentru investițiile atât de necesare dezvoltării infrastructurii sanitare a întregului județ.

(Visited 136 times, 1 visits today)