VIDEO/ FOTO Lucrările de modernizare a drumului DJ 293 Coțușca – Ghireni – DN 24C au ajuns aproape de etapa asfaltării

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Lucrările de modernizare a drumurilor județene din Botoșani sunt în plină desfășurare, mai ales că vremea permite.
Șantierul deschis în luna septembrie pe DJ 293 Coțușca – Ghireni – DN 24C este din ce în ce mai aproape de etapa asfaltării. Lucrările sunt în grafic, spune președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, care a vizitat , joi, mai multe șantiere din județ, împreună cu vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian.

„Așa cum am promis, biroul meu va fi în județ. Am ținut să verific ritmul lucrărilor pe acest sector de drum, pentru că și locuitorii de aici au nevoie de drumuri bune. Din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentantul constructorului am înțeles că sunt în grafic cu lucrările și a promis că în această săptămână va termina de pus ultimul strat de piatră spartă până în Coțușca. Imediat după sărbătorile pascale va începe și să toarne asfaltul, pentru ca în această vară să fie finalizate toate lucrările.Investiția are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei, din care 4,75 milioane lei reprezintă partea de cofinanțare a Consiliului Județean Botoșani„, declara Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Proiectul, suspendat în perioada sezonului rece, presupune lucrări de modernizare pe o distanță de 6,5 km. Finanțarea este asigurată de Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Investiția este cu atât mai importantă cu cât asigură legătura comunei cu restul județului, prin drumul național.

(Visited 106 times, 4 visits today)