VIDEO/FOTO MIHĂILENI: „Concerte pe Siret”, în casa bunicilor lui George Enescu

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

140 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu sunt marcați de Fundația Pro Patrimonio, printr-un nou proiect cultural.

Concerte pe Siret se va desfășura pe parcursul a patru zile, pe cincizeci de kilometri, la Casa George Enescu din Mihăileni, Conacul Miclescu din Călinești și Conacul Moruzzi de la Vârfu Câmpului.

Evenimentul continuă un proiect mai amplu, demarat în urmă cu 7 ani atunci când Fundațiile Pro Patrimonio și Remember Enescu au decis salvarea și restaurarea Casei Enescu de la Mihăileni, la inițiativa pianistei Raluca Știrbăț, președinta Societății Internaționale „George Enescu” din Viena, și cu expertiza arhitectului Serban Sturdza. Acum ea este redată comunităţii locale sub formă de centru cultural şi educațional și găzduiește anual evenimente organizate împreună cu persoanele din comunitate, cu primăriile și cu personalitățile de aici.

Concertele vor fi susținute de pianista Raluca Știrbăț, precum și de invitați din Austria, Italia și România.

Un concert special va fi susținut de tineri soliști, elevi ai colegiilor și universităților de muzică din Iași, Timișoara, București și Helsinki.

Primul concert a fost susținut, miercuri, în premieră în Casa Enescu de la Mihăileni, de Cvartetul Outis.

Evenimentele își propun să integreze Casa Enescu din Mihăileni în circuitul cultural și educațional zonal și național, și să revitalizeze această regiune.

(Visited 95 times, 1 visits today)