VIDEO/FOTO ORBAN la Botoșani: „În sfârșit vor fi modernizate aceste drumuri importante pentru Botoșani”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost astăzi în vizită electorală în Botoșani. Oficialul a avut o întâlnire cu prefectul, parlamentarii liberali, reprezentanții asocierilor care vor moderniza drumurile naționale Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești și Dănuț Pilă, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Constructorii s-au plâns că, indexarea propusă de Institutul Național de Statistică, care acoperă doar media ratei inflației, nu acoperă diferențele apărute din momentul adjudecărrii contractelor și până acum, timp în care prețurile la materialele de construcții au crescut semnificativ, ceea e a crescut cu o treime valoarea costurilor.

Aceștia au mai spus că sunt nevoiții să care nisip și pietriș din județele vecine pentru că toate balastierele de pe valea Siretului sunt în curs de autorizare și nu pot exploata depozitele existente. Asta afectează atât mașinile, cât și drumurile.

În plus, pentru că în prezent se derulează 3 investiții majore, între care și drumul strategic, există riscul să apară probleme cu aprovizionarea cu materiale.
Ludovic Orban a declarat că va căuta soluții.

Preșdintele Camerei Deputaților s-a întâlnit, sâmbătă, la Botoşani, cu conducerea filialei teritoriale a PNL, dar şi cu membrii formaţiunii politice pe care o conduce, iar la Flămânzi cu primarii PNL din judeţul Botoşani.

GALERIE FOTO:

(Visited 473 times, 4 visits today)