VIDEO/FOTO Sănătatea botosanenilor, o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Botoșani

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Lucrările de modernizare a Ambulatoriului din cadrul Sectiei Exterioare Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botosani sunt aproape de finalizare. Acestea se derulează printr-un proiect finanţat de UE prin Programul Operaţional Regional 2, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, din care 3,47 de milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

Acesta a fost depus de către Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, cu scopul de a crește calitatea și eficiența serviciului medical ambulatoriu, precum și diversificarea investigațiilor ce pot fi realizate la nivelul unității medicale. Doina Caba, managerul Spitalului Judetean Mavromati:

„Această investiție este binevenită și având în vedere că Spitalul Județean, respectiv secția de obstretică și ginecologie are specialiști care să desfășoare activitatea medicală în spațiile în care se rulează proiectul de modernizare. Proiectul conține și partea de reparații. Mai avem și achiziționarea de aparatură medicală la parametrii de generație nouă pentru laboratorul de analize medicale, astfel în cât rezultatele și calitatea serviciilor să satisfacă și cadrele medicale și pacienții”.

Aceasta este prima reabilitare de care beneficiază ambulatoriul în cei 40 de ani de funcționare a unității medicale. Dr. Maria Olaru, șeful Secției de Obstetrică și Ginecologie:

„Ca și beneficiar suntem extrem de mulțumiți. Asigurăm pacientele din Botoșani că prin aceste lucrări de reabilitare le vom deservi mult mai promt, vom îmbunătăți calitatea actului medical”.

Între timp au ajuns si primele obiecte cu care va fi dotată unitatea. Autoritățile dau asigurări că lucrările vor fi finalizate la termen, adică peste două luni. Consiliul Județean și Spitalul Judeţean contribuie, la această investiție, cu 2%, adică aproximativ 70 de mii de lei. Doina Federovici, presedintele Consilului Judetean Botosani:

„Lucrările sunt în grafic. Au venit și primele loturi ale obiectelor de inventar care fac parte integrantă din acest proiect și sunt convinsă că urmă discuțiilor pe care le-am avut cu echipa de proiect că investiția va fi dusă la bun sfârșit, iar la sfârșitul lunii martie vom reuși să avem finalul lucrărilor”.

În paralel, în cel mai scurt timp se va finaliza si procedura de achiziție pentru modernizarea Unitățiii de Primiri Urgențe a Spitalului Judetean Mavromati și dotarea Secției de Pediatrie .

„În cel mai scurt timp se finalizează procedura de achiziție pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Mavromati Botoșani. Cred că în jurul datei de 15 februarie vom da ordinul de începere a lucrărilor. Este o investiție cu fonduri europene extrem de generoasă și foarte mult așteptată de botoșăneni. La CNI mai avem depus un proiect pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean, obiectiv care prins în lista de investiții în acest moment. Sperăm că în cel mai scurt timp indicatorii tehnico-economici să fie aprobați”, a mai declarat Doina Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.