VIDEO/FOTO Sărbătoare mare în comuna Mihălășeni. Duminică, 13 septembrie, a fost sfințită casa praznicală din satul Păun.

VIDEO

Sărbătoare mare în comuna Mihălășeni. Duminică, 13 septembrie, a fost sfințită casa praznicală din satul Păun.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată, de un sobor de preoţi şi diaconi, împreună cu protopopul de Săveni, Constantin Macuc și în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Lucrările au fost începute în anul 2019 de preotul Ionuț Botezatu, acum slujitor în parohia Murguța, cu sprijinul enoriașilor, administrației locale și personal al lui Loredan Gianin Buraga. El a fost decorat, în anul 2012, cu distincția Crucea Moldavă pentru modul în care a contribuit la reconsolidarea și înfrumusețarea Bisericii din Mihălășeni.

Astăzi, ca urmare a implicării în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei praznicale, preotul Ionuț Botezatu a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei întru iconom. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea casei praznicale, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie. Printre ei actualul primar Ilie Hritcu, si candidatul la functia de primar al comunei Mihalaseni, Loredan Gianin Buraga.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă creştină.
GALERIE FOTO: