VIDEO/FOTO SĂVENI: Complex sportiv NOU pe locul vechiului stadion și peste 15 km de asfalt pe drumurile din satele aparținătoare

VIDEO:

Un nou complex sportiv se construiește în orașul Săveni, pe locul vechiului stadion orășenesc. Învechit și aproape inutilizabil, acesta a fost demolat, iar pe suprafața generoasă de 10.000 de mp vor fi amenajate  mai multe terenuri, o tribună cu 800 de locuri, inclusiv cu zona VIP, sub care vor fi amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri sau grupuri sanitare. Aflată la stadiul de fundație, baza sportivă modernă va asigura sportivilor din oraș condiții optime pentru antrenamente și competiții. Investiția, în valoare de 2 milioane de euro, este realizată prin Compania Naţională de Investiţii  ”C.N.I” – S.A, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social și este atent monitorizată de primarul Relu Târzioru.

„După cum se poate observa au început lucrările la Stadionul Orășenesc din Saveni. De fapt vorbim despre un complex sportiv care are în componență trei terenuri; de fotbal, de volei și de basket. Toate vor fi cu tribune acoperite. O investiție de 2 milioane de euro. Estimăm ca la anul, de Ziua Copilului să inaugurăm întreg complexul sportiv. Ne bucurăm că lucrările se desfășoară într-un ritm foarte bun și ne bucurăm că vom avea un teren cu suprafață sintetică, cu tribune acoperite, cu instalație de nocturnă, cu toate condițiile”, declara Relu Tirzioru, edilul Orașului Saveni.

În paralel continuă lucrările la noul corp al Liceului Dr. Mihai Ciucă, o clădire construită de la zero, în care vor funcționa o sală amfiteatru cu 180 de locuri, o bibliotecă modernă, laboratoare și sală de mese.

Aceasta este ridicată în baza unui proiect cu finanțare europeană de 3,5 milioane de euro, atras de primăria orașului Săveni pentru modernizarea și extinderea institușiei de învățământ, pe care o transformă, astfel într-una dintre cele mai moderne din țară.

În șantier sunt și cei 15 km de drumuri care străbat satele aparținătoare. Pentru prima dată în istorie, locuitorii din Bodeasa, Bozieni, Chișcăreni, Petricani și Sat-Nou vor circula pe drumuri asfaltate.