VIDEO/FOTO SAVENI: Lucrări de peste 5 milioane de euro, finalizate în această vara

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Lucrările la noul complex sportiv din orașul Săveni sunt într-un stadiu avansat. Acesta este ridicat pe locul vechiului stadion orășenesc, pe o suprafață generoasă de 10.000 de mp, cu fonduri asigurate de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii ”C.N.I” – S.A, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.

Aici sunt amenajate mai multe terenuri de fotbal, volei și baschet, cu tribună acoperită, inclusiv cu zona VIP, sub care vor fi amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri sau grupuri sanitare.

Baza sportivă modernă va asigura sportivilor din oraș condiții optime pentru antrenamente și competiții.

Investiția, în valoare de 2 milioane de euro, va inaugurată în vara acestui an, spune primarul Relu Tîrzioru.

”Lucrările sunt într-o faza avansată. Eu zic că în luna iunie să avem suprafață de joc montată, cu tot cu tribune, scaune. Complexul sportiv pe lângă terenul de fotbal cu gazon artificial și cu tribune acoperite pentru 1450 de locuri, cu tribună VIP, va avea și un teren de volei și unul de baschet, ambele din târtan. Lucrările vor fi finalizate, estimez, în iulie 2021”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

Aproape finalizate sunt și lucrările la noul corp al Liceului Dr. Mihai Ciucă, o clădire construită de la zero, în care vor funcționa o sală amfiteatru cu 180 de locuri, o bibliotecă modernă, laboratoare și sală de mese.

Aceasta este ridicată în baza unui proiect cu finanțare europeană de 3,5 milioane de euro, atrasă de primăria orașului Săveni pentru modernizarea și extinderea instituției de învățământ, pe care o transformă astfel într-una dintre cele mai moderne din țară.