VIDEO/FOTO START lucrărilor de modernizare a DJ 282B care face legătura cu judetul Iași, prin Prajeni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Vești bune pentru șoferii care tranzitează comuna Prăjeni pentru a ajunge la Iași. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a celor 2,77 kilometri de drum de piatră rămași neasfaltați de pe DJ 282B, mai exact de la ieșirea din Prăjeni și până la limita cu județul Iași.

„Astăzi au început lucrările pe Drumul Județean DJ 282B Prajeni până la limita cu județul Iași, adică până la Plugari. Această lucrare deosebit de așteptată de botoșăneni are o valoare de peste 8,5 milioane de lei, suma pe care o asigurăm integral din bugetul Consiliului Județean, pe anul acesta”, declara Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Lucrările sunt efectuate de asocierea condusă de către societatea Vulturi și din care mai fac parte firmele Autotehnorom Suceava, Loial Impex Suceava și Elproex Botoșani

„Suntem la etapă de decopertare a asfaltului existent, după care vor urmă lucrările de terasamente începând cu 15 cm de balast, 22 cm de balast stabilizat urmând a fi puse cele două straturi de afalt. Lucrările au început de astăzi”, declara constructorul.

Contractul a fost semnat în urmă cu două săptămâni, după un lung șir de procese și contestații, astfel încât constructorul a preluat astăzi amplasamentul pentru lucrările de asfaltare.

În 2019, Consiliul Județean, din banii pentru întreținerea drumurilor județene, a alocat aproximativ 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea sectorului de drum Flămânzi – Prăjeni. S-a turnat covor asfaltic în două straturi, viabilizând astfel cea mai scurtă variantă de drum spre Iași. Porțiunea de 2,77 de kilometri de la limita cu județul Iași nu a putut fi asfaltată, deoarece figura în acte ca drum de piatră, necesitând lucrări de investiții.
Până acum, porțiunea de drum a fost întreținută de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri prin reprofilare cu autogredere.

„Am discutat astăzi cu constructorul , iar cei 2,77 km de drum modernizat vor fi terminați în câteva luni. Acest tronson de drum scurtează practic ruta cu județul vecin Iași, cu aproximativ 15 km. Așa cum am promis în nenumărate rânduri infrastructura rutieră a județului Botoșani ocupă cel mai important loc printre preocupările mele de președinte a CJ Botoșani. Am promis că suntem alături de oameni, iar astăzi putem arăta cu fapte locuitorilor județului Botoșani că acest lucru este un deziderat pe care îl ducem la bun sfârșit”, mai declara Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Drumul prin Prăjeni scurtează cu circa 15 kilometri distanța dintre Botoșani și Iași și va fi gata în câteva luni.