VIDEO/FOTO Sute de credincioși la hramul Mănăstirii din codrii Voronei.

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Prinos de mulțumire au adus Maicii Domnului sute de credincioși la hramul Mănăstirii din codrii Voronei. Pelerini din toate colțurile țării, autorități, tineri și bătrâni, copii și slujitori ai bisericii, s-au unit în duh de rugăciune la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Ca în fiecare an, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii Înaltpreasfințitul Părinte a rostit credincioșilor un cuvânt de învățătură.

Conform tradiției, pelerinii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost scoasă spre închinare în curtea așezării monahale.

Credincioşii s-au putut închina în cele trei sfinte lăcaşuri ale aşezări monahale: Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” și Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Hramul Mănăstirii Vorona s-a încheiat cu o agapă, oferită credincioșilor prin grija stavroforei Teofana Scântei, stareța Mănăstirii Vorona.

Mănăstirea Vorona datează din sec. Al XVII-lea, când mai mulți călugări au ridicat în acest loc o biserică de lemn, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

(Visited 224 times, 1 visits today)