VIDEO/FOTO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: COMUNA SENDRICENI – prima parte

VIDEO:

Că omul sfințește locul, o demonstrează faptele. Iar în comuna Șendriceni, investițiile din ultimii 4 ani spun totul. Deși aflat la primul mandat, primarul Marin Dohotariu a confirmat că este un bun gospodar în fiecare an în care a adus comuna la nivelul uneia europene.

A început aproape de la zero și a devoltat zeci de proiecte și, cel mai important este că le-ași finalizat. Prioritare au fost școlile, motiv pentru care primarul Marin Dohotariu a profitat de toate oportunităţile de finanţare pentru dezvoltarea comunei și a adus banii de care avea nevoie pentru modernizarea infrastructurii școlare și rutiere.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost extinse, reabilitate, modernizate, dotate și racordate la utilități 3 corpuri de clădire ale Școlii Gimnaziale Alecu Ivan Ghilia, investiție în valoare de 2,7 milioane de lei. Aceleași lucrări au fost efectuate, prin același program, și la Școala Primară Victor Isăceanu din Pădureni, valoarea acestora fiind de aproximativ 1 milion de lei.

Și pentru cei mai mici dintre localnicii din Șendriceni, edilul și echipa de la primărie au solicitat și obținut finanțare de la Agenția de Dezvoltare Regională NORD EST pentru construirea și dotarea Grădiniței cu program normal de la Școala Gimnazială Alecu Ivan Ghilia. Suma alocată pentru acest obiectiv este de 778.000 lei.

Astfel, cele câteva sute de elevi au șanse egale la educație, în unități moderne, spațioase, cu apă curentă și toalete în incintă.

Mai mult, pentru orele de educație fizică și pentru elevii care vor să exceleze în sporturi precum handbal sau fotbal, la două dintre unitățile de învățmânt de pe raza comunei au fost devoltate alte proiecte importante, cu fonduri exclusiv de la bugetul local.

Este vorba despre construirea unui teren de handbal la Liceul Tehnologic Al. Vlahuță în valoare de 200.000 lei, și a unui teren sintetic de fotbal la Școala Gimnazială Alecu Ivan Ghilia, în valoare de 100.000 lei.

Și tot din bugetul local, în ultimii doi ani au fost alocate sumele necesare organizării și susținerii, în colaborare cu parohiile din comună, a unei tabere de vară pentru o sută de copii din toată comuna. Pentru socializare, pentru timp de calitate, pentru activități educaționale și recreative, de care copii de la sate au nevoie mai ales în perioada vacanței de vară

Alte câteva zeci de elevi de la Școala gimnazială Alecu Ivan Ghilia au beneficiat de excursii grație susținerii de care au beneficiat din partea administrației locale.

Și asta nu e tot. Printre zecile de proiecte dezvoltate de primarul Marin Dohotariu în comuna Șendriceni se regăsește și noul Cămin cultural din localitatea de centru, construit de la zero cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Proiectul, în valoare de aproape 2 milioane de lei, oferă locuitorilor comunei un spațiu adecvat pentru manifestările culturale, primul construit în acest scop în ultimii 40 de ani.