VIDEO/FOTO Una dintre cele mai moderne grădinițe din județul Botoșani s-a construit în comuna Bălușeni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Una dintre cele mai moderne grădinițe din județul Botoșani s-a construit, recent, în comuna Bălușeni. O clădire nouă, impunătoare, spațioasă și încăpătoare, va asigura condițiile oprime de educație pentru un număr de 50 de copii de vârstă preșcolară.

Are trei săli de clasă, toalete în incintă și spații pentru diverse activități, dar și o curte generoasă, care va fi amenajată astfel încât cei mici să poată învăța, prin joc, și în aer liber.

Investiția, în valoare de aproximativ 400.000 de euro, finanțată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Vineri, primarul comunei, Claudiu Doroftei, a semnat recepția Grădiniței din Bălușeni.

Urmează ca unitatea de învățământ preșcolar să fie dotată cu mobilier nou, echipamente necesare desfășurării activității și un teren de joacă modern.
Primarul Claudiu Doroftei intenționează să mai înființeze o grupă cu program prelungit.

Investiția face parte din strategia locală de îmbunătățire a infrastructurii educaționale, care mai include alte proiecte pentru modernizarea și dotarea școlilor din localitățile Bălușeni și Draxini, lucrări estimate la 2,5 milioane euro.
Astfel, copiii au condiții decente de educație, iar părinții lor au un motiv în plus să rămână și să ăși construiască viitorul acasă, în localitate.

(Visited 982 times, 1 visits today)