VIDEO/FOTO VIS împlinit pentru 40 de familii din municipiul Botoşani! Acestia au primit repartițiile pentru locuințele ANL

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Au așteptat ani de zile să se mute într-o casă nouă, iar vineri, visul s-a împlinit.

40 de familii botoşănene au primit astăzi repartiţie pentru locuinţele construite în noul cartier ANL de pe Şoseaua Iaşului. Cu dosare depuse în 2006 sau 2009, unii dintre ei nici nu mai sperau să fie printre beneficiarii caselor de la stat. Vineri, primarul Cosmin Andrei le-a făcut cea mai mare surpriză: le-a înmânat repartițiile.

“Este un moment fericit pentru botoșănenii care așa cum ați văzut și dumneavoastră, și-au pierdut speranța că vor mai primi un apartament din partea statului. Proiectul acesta a început în 2012 când aici, aproximativ aici, simbolic am pus prima cărămidă a proiectului și a ideii de a construi locuințe pentru tineri, într-una dintre puținele zone pe care le aveam disponibile pentru dezvoltare. Iată că astăzi s-a concretizat ideea noastră și am participat la acest moment fericit cu repartițiile pe care le-au primit botoșănenii. Jumătate din apartamentele pe care le-ați văzută astăzi vor ajunge la MApN. Este important de specificat faptul că aceste apartamente vor fi predate tot unor botoșăneni, dar care lucrează în cadrul MApN. Dacă cei de la Locativa se mișcă foarte repede în aproximativ o luna de zile, în functie și de perfectarea contractelor cu furnizorii de utilități se pot muta”, a declarat Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani.

La eveniment au participat viceprimarul Bogdan Buhăianu și deputații Alexandra Huțu și Marius Budăi.

„Am trecut și eu la un moment dat prin această emoție, le doresc o viață lungă aici și frumoasă și putem face fără patimă politică, un apel către toate forțele politice de la Botoșani să ne unim forțele, indiferent de cine este la un moment dat la guvernare sau cine este în opoziție și să continuăm astfel de proiecte dar cu un timp mult mai scurt de rezolvare”, a declarat Marius Budăi, deputat PSD.

Cele 4 blocuri cu 80 de locuințe au fost construite cu fonduri de la Agenția Națională de Locuințe pe un teren obținut de Primărie de la Ministerul Apărării Naționale.

Noii chiriaşi se vor muta efectiv după ce vor încheia contracte cu Locativa, administratorul apartamentelor şi vor încheia contracte cu furnizorii de utilităţi, cel mai probabil în luna martie.

Primăria are înregistrate, în prezent, aproape 600 de cereri pentru locuințe ANL.

GALERIE FOTO