VIDEO/FOTO Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân a fost marcată de angajații Consiliului Județean Botoșani și instituțiile subordonatee

Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân a fost marcată astăzi de zeci de angajați ai Consiliului Județean Botoșani și ai instituțiilor subordonate, precum Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” – Ipotești, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și ai Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, care au venit la locul de muncă purtând o haină de culoare roz sau o o eșarfă de această culoare.

De asemenea, patru clădiri reprezentative pentru județul Botoșani au fost „colorate” în roz începând cu ora 20:00, în cadrul acțiunii de conștientizare a ceea ce se poate face pentru a preveni cancerul de sân. Cele patru clădiri sunt: Palatul Administrativ, în care funcționează Consiliul Județean Botoșani, clădirea Maternității Botoșani, cea a Bibliotecii „Mihai Eminescu” și Casa Memorială „Mihai Eminescu” din cadrul Memorialului Ipotești. 

Demersului nostru s-au alăturat și domnii primari ai municipiilor Botoșani și Dorohoi care au „colorat” în roz sediile primăriilor.
Trebuie să înțelegem că prevenția în Sănătate este foarte importantă, iar în oncologie poate face diferența. Cancerul de sân se poate trata cu succes în multe cazuri dacă se descoperă boala la timp și de aceea trebuie să conștientizăm necesitatea controalelor preventive.

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei și a doua cauză a deceselor provocate de tumorile maligne, după cancerul de plămân. Se estimează ca una din opt femei va fi diagnosticată de-a lungul vieții cu aceasta boala. 

Cancerul de sân afectează cel mai frecvent femeile în vârstă, majoritatea persoanelor având peste 50 de ani la momentul diagnosticului, însă unul din cinci cazuri de cancer de sân poate apărea înainte de 50 de ani.

Depistată în stadiul incipient, aceasta poate fi vindecată.


(Visited 509 times, 1 visits today)