VIDEO/FOTO Centrul de zi pentru persoane vârstnice, realizat de Orașul Ștefănești, inaugurat în prezența ministrului Muncii

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a inaugurat, sâmbătă, Centrul de zi pentru persoane vârstnice, realizat de Orașul Ștefănești cu fonduri europene.

 Oficialul a declarat că este tipul de proiect și de investiție pe care îl susține cel mai mult și pe care îl va aplica în toată țara, în contextul în care, în România un procent foarte mic dintre persoanele vârstnice vulnerabile beneficiază de asistență socială.

Oficialul a declarat că proiectul de la Ștefănești este unul extrem de valoros pentru comunitate și că România va beneficia de sume foarte mari pentru dezvoltarea serviciilor de asistență socială, pentru ca statul să îi poată sprijini pe care care au nevoie de sprijin și integrare.

La eveniment au participat parlamentarii PNL, directorul DSP, prefectul județului.

Centrul de zi este o investiție realizată de către Orașul Ștefănești în cadrul unui proiect finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 3,5 milioane de lei.

Resursa umană este asigurată prin intermediul unei finanțări complementare obținute de Orașul Ștefănești în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 prin proiectul “SENIORATuS – Măsuri pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice, în  valoare totală de 2,5 milioane de lei.

Dotat la cele mai înalte standarde de calitate, centrul va furniza cu titlu gratuit o serie de servicii de îngrijire atât în centru, pentru 100 de persoane, cât și la domiciliu, pentru minim 50 de seniori, exclusiv din Orașul Ștefănești în scopul creării premiselor dezvoltării locale echitabile și reducerea presiunii sociale și economice determinate de numărul mare de persoane vârstnice aflate în diverse situații de dificultate.
 

La final, ministrul Muncii a vizitat si Centrul de vaccinare Drive Thru, deschis astăzi în Punctul de trecere a frontierei Stânca- Costești

GALERIE FOTO:

(Visited 358 times, 1 visits today)