VIDEO/ Problemele cu care se confruntă NOVA APA SERV au fost parțial REZOLVATE

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

La o săptămână de la preluarea funcției de director general al Nova Apaserv, Gabriel Cîrlan anunță că a rezolvat, parțial , una dintre cele mai mari probleme ale societății.

El spune că a reușit deblocarea conturilor și eșalonarea datoriilor de 7,2 milioane de lei către Aquaterm, astfel încât plățile către furnizor să poată fi efectuate. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație.

“Conform înțelegerii verbale cu cei din Consiliul de Administrație am zis să încerc să rezolv prima problemă deblocarea conturilor, să putem trage o gură de aer. S-a întâmplat. Am avut o discuție cu firma cu care suntem în dispută, nu dăm nume, și am ajuns la o înțelegere. E o eșalonare până la epuizarea sumei în dispută. Mai sunt cred că vreo două milioane și ceva, nu știu să vă spun exact, sunt bani care de la clienți către ei și 3-4 zile actualizăm sumele. Astăzi dăm salariile, ieri am plătit E-on care era primul pericol să ne taie curentul, le-am dat un milion și urmează să facem un grafic de eșalonare”, a declarat Gabriel Cârlan, directorul Nova Apa Serv.

Societatea Nova Apaserv a fost executată silit pentru o sumă de 7.2 milioane de lei pe care trebuie să o plătească societății Aquaterm.

Prejudiciul a fost creat în urma unui contract pentru rețeaua de canalizare în comunele Vorona și Tudora. Societatea a realizat o parte din lucrări iar mai apoi a notificat conducerea Nova Apaserv că nu poate continua, din cauza proiectării care ar fi fost greșită, și a solicitat modificarea proiectului.

Operatorul a refuzat, iar asta a dus la rezilierea contractului, fără a fi achitate o parte dintre lucrările efectuate, motiv pentru care constructorul a intrat în insolvență și s-a adresat instanței unde a avut câștig de cauză.