VIDEO / Senatorul Doina Federovici anunță investiții record în infrastructura rutieră județeană

VIDEO

„Pe langă sumele venite de la bugetul de stat, Consiliul Județean accesează cele 6 proiecte prin PNDL 2, care au o valoare de 18,5 milioane de euro alocate și se lucrează pe fiecare tronson, mai puțîn cele două cu inadvertențele din cauza constructorilor. Deci sunt 43,8 kilometri de drum județean finanțați prin PNDL 2. Tot la nivelul Consiliului Județean în momentul de față urmează într-o săptămâna să fie urcate în SICAP cele două lucrări în prima intervenție. Tot în aceeași notă tot prin CNI mai avem în curs de promovare a indicatorilor tehnico-ecomici trei lucrări foarte mari pentru județ, tot lucrări de prima intervenție vorbim de Botoșani Cișmea Roma, Nicseni Dorobanți și consolidarea versantului de la Roma. Trei investiții foarte mari”, a declarat președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.


“Prin PNDR și PNDL 2 sunt în execuție în acest moment 48 de proiecte în 41 de localități. Pentru aceste proiecte a fost alocată suma de 58 de milioane de euro iar suprafață asfaltată este de 253 de kilometri de drumuri locale. Prin PNDL 2 avem 42 de proiecte cu o valoare de 52 de milioane de euro. Cele 42 de proiecte se realizează în 38 de localități și au 223,2 kilometri. Prin programul național de dezvoltare locală investițiile locale se desfășoară prin AFIR, sunt 6 proiecte în valoare de 6 milioane de euro în interiorul a șase localități cu un număr de 29,9 de kilometri de drumuri asfaltate”
a adăugat Federovici.

“Nu uitați de perioada 2016 când la trei săptămâni de la preluarea conducerii CJ de către PSD, pe foarte multe tronsoane de drumuri județene locuitorii din zona au făcut foarte multe mitinguri. Ce va spune acest lucru? Că erau drumurile județene la cheie așa cum au afirmat cei de la PNL? Dacă erau drumuri bune în județul Botoșani nu se organizau acele mitinguri” a mai declarat președintele PSD Botoșani.