VIDEO/ TREI oferte depuse pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Teatrului Mihai Eminescu

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

21 de operatori economici vor să continue lucrările de modernizare a Teatrului Mihai Eminescu.

Luni, la ora 15:00, comisia din cadrul serviciului de achiziții al Primăriei a procedat la deschiderea ofertelor, și, potrivit primarului Cosmin Andrei, la licitație s-au prezentat trei companii din Botoșani, Iași și Suceava, în asociere cu alte firme de construcții.

În exerciţiul financiar 2007 – 2013, edilii botoşăneni au obţinut cinci milioane de euro pentru teatru, însă au cheltuit doar 4 milioane de lei. Lucrările, începute în 2014, au fost realizate în proporție de 20%, fiind oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Municipalitatea a obținut o nouă finanţare europeană, tot de cinci milioane de euro. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018, însă valoarea estimată a ajuns la 33, 5 milioane de lei.

Etapa de consolidare, care a costat 2,8 milioane de lei, s-a încheiat, constructorul și-a retras panourile din șantier, iar municipalitatea a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor, astfel încât noul constructor să preia obiectivul pentru modernizare.

(Visited 81 times, 1 visits today)