VIDEO/ Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna BROSCAUTI – partea a II-a

VIDEO:

Progresele realizate în îmbunătăţirea infrastructurii de la sate sunt din ce în ce mai vizibile și au efecte directe asupra populației.

În comuna Broscăuți, principalele investiții s-au făcut în infrastructură, aceasta fiind, de fapt, baza dezvoltării localităților și pasul spre o comună europeană, așa cum și-o dorește și primarul Costel Agheorghițoae.

De aceea edilul a întocmit mai multe proiecte pentru reabilitarea drumurilor comunale care asigură legăturile între reşedinţa de comună şi satele component, asigură accesul la locuinţe şi pentru servicii curente sau ocazionale

În toamna anului 2019, prin ordin de ministru, Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru documentația necesară refacereii și modernizării prin asfaltare a 6 km de drumuri sătești, fiind finalizată documentația și studiul de fezabilitate pentru asfaltarea a 11 km de drumuri sătești.

**primar drumuri

O altă bază a unei comunități este educația. Pentru cei mai mici dintre locuitorii comunei Broscăuți, în urmă cu 3 ani aici a fost construită, de la zero, o grădiniță modernă, cu program normal. Cele 3 săli de clasă, au fost dotate, recent, cu echipamente de joacă, astfel încât micuții să se dezvolte armonios prin joc și mișcare. Aceleași dotări au fost făcute și în parcul amenajat în comună.

Așa cum și-a propus, primarul Costel Agheorghițoae a transformat un loc lipsit de viață într-o grădină publică în care locuitorii comunei, indiferent de vârstă, se pot relaxa, pot socializa, în timp ce copii sau nepoții lor se joacă sau își fac noi prieteni.

Dotat cu mobilier nou, sigur, de calitate, şi cu design atrăgător, Parcul “Dimitrie Pompeiu” oferă atât copiilor, cât și părinților și chiar bunicilor, posibilitatea de a petrece gratuit, în aer liber, timp de calitate, în satul lor.

Și pentru ca elevii de la Școala Dimitrie Pompeiu să beneficieze de toate condițiile pentru a desfășura orele de educație fizică, unitatea de învățământ a fost dotată cu echipamente și articol sportive corespunzătoare.

**primar- gradinit- educatie

Grija primarului Costel Agheorghițoae s-a îndreptat și către lăcașurile de cult. Datorită demersurilor înaintate către autoritățile centrale, Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat 150.000 de lei pentru renovarea Bisericii cu Hramul “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Broscăuți și 100.000 de lei pentru renovarea Bisericii cu Hramul “Adormirea Maicii Domnului” din satul Slobozia.

Și pentru că respectă moștenirea culturală a neamului românesc, administrația locală a achiziționat costume populare pentru Ansamblul de datini și obiceiuri “Datina Străbună”, care păstrează și duce mai departe folclorul și tradiția populară locală.

Lucrările gospodărești se fac, la Broscăuți, cu buldoexcavatorul achiziționat în anul 2019, a cărui valoare depășește 395.000 de lei.

Tehnologia modernă a ajuns și în comuna Broscăuți. Cu bani europeni, peste 15.000 de euro, accesați de administrația locală, aici au fost instalate rețele de internet, astfl încât elevii să poată lucra de la distanță, iar tinerii plecați din satele comunei să țină legătura cu cei rămași acasă.

Și, pentru siguranța tuturor, comuna este supravegheată non-stop cu 25 de camere video, penttu care primăria a investit 35.000 de lei. Sistemul modern și eficient a înlocuit, astfel, serviciul de pază, pentru care localnicii plăteau o taxă anuală de 60 de lei. Acum toată lumea este mulțumită, iar gradul de siguranță în comuna Broscăuți este mult mai mare.