VIDEO/FOTO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna LUNCA – prima parte

VIDEO:

În ultimii ani, comuna Lunca a cunoscut o dezvoltare continuă, mai ales pe partea de infrastructură.

Dedicat comunității din care face parte și pe care o reprezintă de câțiva ani buni, primarul Marcel Marcu a pus cărămidă peste cărămidă în toți anii în care a condus administrația locală.

Reabilitarea infrastructrurii rutiere are cel mai mare impact asupra economiei locale, așa încât, rând pe rând, drumurile de pământ au fost asfaltate sau acoperite cu piatră, pentru ca cetățenii din satele componente să aibă acces la la obiectivele importante, la servicii publice de calitate și în toate localitățile din comună.

Proiectul de„MODERNIZARE a DRUMURIlor COMUNALE DE PE RAZA COMUNEI LUNCA, a fost apreciat de localnicii sătui de praf şi de drumuri proaste, pe care nici cu căruţa nu mai puteau merge. După ani de aşteptare, au văzut, cu ochii lor, cum comuna îmbracă haine noi. Administraţia locală a primit fonduri guvernamentale pentru modernizarea a 15 km de drumuri comunale DC40, DC41 și DC 41A. Proiectul, în valoare de 6,1 milioane de lei, a fost finanţat prin PNDL . Totodată, au fost asfaltate mai multe tronsoane de drum în satele Lunca, Stroești, Stănești și Zlătunoaia.

Unul dintre cele 9 poduri și podețe afectate de inundaţii și care au fost reabilitate i reconstruite anul trecut a fost podul din lemn peste râul Sitna, situat pe DC41B, care a fost distrus de ape. În locul acestuia, Primăria comunei Lunca a construit unul mai trainic şi mai sigur, din beton armat. Investiţia, în valoare de 1,6 milioane de lei, a fost făcută cu bani alocaţi de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

La capitolul infrastructură mai este de lucru, spune primarul Marcel Marcu, care pregătește noi proiecte de modernizare a rețelei de drumuri dar și alimentarea cu apă a comunei, pentru a duce la capăt angajamentele asumate și obiectivele strategiei de dezvoltare locală.
Aducțiunea de apă, prioritatea numărul unu a primarului Marcel Marcu, va fi făcută după ce va fi mărită capacitatea de transport pe conducta principală care alimentează orașul Flămânzi. Atunci va fi construită și rețeaua de canalizare. Și nu în cele din urmă, la fel de importantă și așteptată , este aducțiunea de gaz. Sunt proiecte îndrăznețe, dar nu imposibil de realizat.
Cu drumuri bune și utilități, investitorii vor dori să -și dezvolte afaceri ăn comuna Lunca, mai ales că administrația locală le va acorda și o serie de facilități. Iar nivelul crescut de trai va aduce acasă tinerii plecați la muncă în străinătate.