Vin vremuri grele pentru Botoșăneni și pentru angajații primăriei

După ce, în urmă cu câteva luni, salariile angajaților din Primăria Botoșani au crescut considerabil, bugetul municipalității a fost afectat. Anul acesta, mare parte din buget s-a dus pe plata salariilor. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care nu au mai rămas bani și pentru investiții.

Dacă anul acesta s-au acoperit cheltuielile salariale, pentru anul următor lefurile nu vor mai putea fi acoperite la nivelul la care sunt în prezent. Iar pentru a încerca să mărească bugetul orașului, municipalitatea va crește taxele și impozitele locale.

Edilii propun o majorare de 18% pentru unele taxe și impozite, iar pentru altele de 50%, deși această valoare nu acoperă nici pe departe nevoile municipalităţii. Așa că, botoşănenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite majorate.

Vor fi majorate semnificativ impozitul pe clădirile rezidenţiale şi cu 50% impozitul pe clădirile nerezidenţiale, concesiunea unui loc de parcare. Va fi majorată cu 20% taxa pe clădiri proprietate publică concesionate, închiriate, și tot cu 20% se doreşte creşterea impozitului pe teren (curţi-construcţii) şi pe mijloacele de transport, atât la persoanele fizice cât şi la cele juridice.

Valoarea creșterilor de taxe și impozite va fi stabilită de consilierii locali, iar în funcție de ce se hotărăște, se vor lua și decizii care-i vor afecta pe cei 700 de angajați ai primăriei. Ori vor fi scăzute lefurile, ori vor fi făcute disponibilizări.