Violenţele din Piaţa Victoriei au ajuns în presa internaţională: Ce scriu marile agenţii despre mitingul diasporei

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre protestele antiguvernamentale din România, notează Mediafax.

„Poliția a tras cu gaze lacrimogene în timp ce românii se mobilizează împotriva Guvernului”, titrează agenţia Reuters.

Zeci de mii de protestatari au protestat vineri împotriva Guvernului Social Democrat (PSD) în orașe din întreaga României și în capitală, București, unde forțele de ordine s-au luptat cu unii și au tras cu gaze lacrimogene, potrivit Reuters.

Agenția mai menționează și protestele precedente care au avut loc începând din momentul în care „social-democrații au preluat puterea la începutul lui 2017 și au încercat să decriminalizeze unele infracțiuni de corupție”.

„Expatriați români au organizat un protest antiguvernamental masiv la București”, a scris agenţia Associated Press.

Jurnaliștii americani relatează că zeci de mii de români s-au strâns la un protest antiguvernamental organizat de expatriați, cerând demisia guvernului de stânga și alegeri anticipate.

The Associated Press menționează și că aproximativ trei milioane de români locuiesc în străinătate, iar unii spun că au emigrat din cauza corupției, salariilor mici și lipsei oportunităților.

„Revoltă în România: Haos pe străzile din București unde poliția a folosit gaze lacrimogene și un tun cu apă”, titrează Daily Express.

„Un protest la București, România, împotriva corupției, salariilor mici și intervenției în justiție, a devenit violent astăzi (vineri, n.red.) când demonstranții s-au ciocnit cu forțele de ordine care au folosite gaze lacrimogene și un tun cu apă pentru a dispera protestatarii”, scriu jurnaliștii britanici.

www.stiripesurse.ro