Violonistul Alexandru Tomescu a susținut un recital în aer liber dedicat Zilei Mondiale a Copiilor Orfani

Hope and Homes for Children a marcat, pe 9 noiembrie, Ziua Mondială a Copiilor Orfani, printr-un eveniment organizat în Piața Unirii din București, alături de Ambasadorii Fundației, Amalia Enache, Alexandru Tomescu, Marius Manole și Mihai Morar. Fântâna centrală din Piața Unirii a fost luminată în culoarea albastră, simbolul Hope and Homes for Children, iar violonistului Alexandru Tomescu a susținut un recital în aer liber dedicat tuturor copiilor care au trecut sau trec prin trauma separării de părinți și a instituționalizării.

„În clipa în care am aflat de acest proiect, evident, am venit cu cea mai mare plăcere. Astăzi ne luptăm cu panemia. O pandemie însă vine și trece, dar pentru un copil pierderea părinților este ceva permanent care foarte greu poate fi șters. Misiunea Hope and Homes for Children în această perioadă, de a ajuta nu mai puțin de 1600 de copii aflați în situație de sărăcie extrema, este una foarte importată. Vrem nu vrem, vine iarna, n-au cu ce să se încălzească, nu au ce să mănânce, poate le plouă prin acoperiș, iar Hope and Homes for Children vine exact să le acopere aceste nevoi de strictă necesitate. Cred că e datoria fiecăruia dintre noi să ne implicăm, să ajutăm. Sigur că poate părea complicat să schimbi așa un lucru, dar lucrurile sunt simple. Un simplu SMS cu textul HOPE trimis la 8844 poate salva viața unui copil. În această seară am cântat Preludiul în mi major de Johann Sebastian Bach, și cred că un astfel de gest bun, pe care îl putem face, poate fi începutul unei vieți mai bune pentru copii”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

Evenimentul a devenit posibil datorită eforturilor Apa Nova care a pus în funcțiune fântâna centrală special pentru acest eveniment.

Mai multe detalii despre eveniment și campania socială derulată de Hope and Homes for Children, găsiți în comunicatul din attachment, ilustrat cu vizualul campaniei și fotografii din cadrul evenimentului.

(Visited 1 times, 1 visits today)