Vizită ministerială la Botoșani! Problemele ce vizează apele, pădurile, pescuitul și fondul cinegetic dezbătute în prezența ministrului Mediului

VIDEO:

Ministerul mediului este subdimensionat și subfinanțat – a spus astăzi la Botoșani ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe,.Acesta a precizat că instituţia pe care o conduce nu a avut fonduri pentru asigurarea asistenţei juridice pentru mai mulţi comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu faţă de care au fost depuse plângeri penale, în urma unor acţiuni de control derulate de aceştia. Oficialul a vorbit astăzi, la Botoșani, despre programele pe care le finanțează Ministerul, lacunele legislative care nu permit atragerea de bani la bugetul local din exploatarea apelor, râurilor sau pădurilor, despre tăieri ilegale sau probleme de mediu, inclusiv cele legate de managementul deșeurilor. Una dintre discuții a avut în vedere și asigurarea finanțării pentru continuarea lucrărilor la acumularea de la Vârfu Câmpului, începute în urmă cu 40 de ani. Interpelarea pe această temă a fost făcută de Senatorul Lucian Trufin.
Discuțiile, la care au participat primari din județul Botoșani, directori de instituții din județele Moldovei, dar și șe ai Regiilor din domeniu, au avut loc în cadrul ședinței Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic din cadrul Senatului României, convocată de președintele acesteia, senatorul de Botoșani, Costel Șoptică.

FOTO: