FOTO/ Vizită MINISTERIALĂ la Compania Mecanex SA Botoșani, singurul producător de pompe pentru irigații din România

Comunicat de presă

Compania Mecanex SA Botoșani a primit astăzi 8 mai 2020 vizita domnului Adrian Oroș, Ministru al Agriculturii și a domnului senator Costel Șoptică. În urma discuțiilor și a vizitei efectuate în fabrică, s-a constatat că Mecanex, singurul producător de pompe pentru irigații din România este o companie de interes național, mai ales în contextul prezent, când agricultura suferă din cauza secetei.

Ministru Agriculturii, împreună cu senatorul Costel Șoptică, ne-au declarat că vor prezenta situația societății noastre domnului priministru Ludovic Orban, în vederea găsirii de soluții în cel mai scurt timp pentru sprijinirea singurului producător român de pompe pentru irigații rămas în activitate.

„Salutăm inițiativa domnului senator Costel Șoptică de a iniția vizita domnului Ministru al Agriculturii Adrian Oroș la Mecanex SA, în aceste vremuri de urgență. Suntem încântați că autoritățile realizează importanța companiei noastre în domeniul irigațiilor și nu numai. Suntem convinși că în urma vizitei se vor concretiza măsuri adecvate în sprijinirea singurului producător român de pompe și, implicit, în sprijinirea sistemului național de irigații care este o armă atât de importantă împotriva secetei”, a declarat Ciprian Bidasca, managerul societatii Mecanex.