Vizită ministerială la două obiective de importantă majoră pentru Județul Botoșani – GALERIE FOTO/VIDEO

video:

Amenajarea Complexă Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, va beneficia de finanţare pentru finalizare. Şi asta pentru că Ministerul Apelor și Pădurilor a deblocat în acest an toate sumele pentru obiectiv început în urmă cu 31 de ani, realizat în proportie de 80 %, dar care a stagnat din lipsa de bani. Barajul a fost primul in agenda vizitei de lucru pe care Ministrul Apelor și Pădurilor , Ioan Deneş, o face in aceast​ă zi la Botoșani.

Investiția ar putea fi pusă, însă, în pericol dacă autoritățile nu vor găsi cadrul legal pentru cele 25 de hectare de arie naturală protejată care sunt în zona de construcție a acumulării și care intră sub incidența legislației de mediu.

Oficialul nu a avansat un termen pentru finalizarea investiției, însă a precizat că fondurile au fost deblocate și totul depinde de soluțiile legale care trebuie găsite pentru a nu afecta nici mediul, nici construcția barajului.

Delega​ţia de la Bucureşti a fost însoţită de conducerea judeţului, parlamentarii PSD şi primarii comunelor si oraselor pe raza cărora sunt situa​te acumul​ările de ap​ă
Oficialii au vizitat ast​ăzi si acumularea de la Bucecea, s-a ​înt​âlni​t​ cu primarii din jude​ţ iar ​în aceast​ă dup​ă-amiaz​ă va efectua o vizit​ă la Dorohoi, unde va prezenta soluțiile de combatere a inundațiilor din zona râului Buhai.

galerie foto:


.