VLASINESTI : Festivalul Vinului a ajuns la a-XI-a ediție

VIDEO:

Au așteptat toată vara luna lui Brumar ca să ciocnească pocale pline cu vin de soi!
Fiecare cum a sădit, cum a îngrijit și cum a cules, așa și are. Cine trudește, are, și cine are, nu se fac de rușine! Ba chiar se laudă! Care mai de care, în văzul lumii, tocmai la Căminul cultural. Sătenii din satul Sârbi, din câmpiile Vlăsâneștilor, s-au adunat la Festivalul Vinului. Cu neam cu tot!

Pe aceste meleaguri, povestea licorii bahice se spune de 11 ani. Începe cu aromatele bobițe culese toamna târziu și zdrobite până la ultima picătură… Siropul ghiurghiuliu se face vin de poveste, ce dezleagă limbile și gâdilă călcâiele. Cu așa doinași, nici nu se poate altfel. Doinași din bătătură, mai mici și mai mari, umblați prin toată lumea, dar și plăeși de peste Prut.

Cât a fost ziua de lungă, suflarea Sârbilor din Vlăsânești a petrecut lăsarea toamnei. Cu cei dragi, de-acasă și cu musafiri de soi. S-au strâns la joc, și la cântat. și la…gustat!
Că doar n-au muncit degeaba!

Au răspuns invitației primarului localității Vlasinesti, Andrei Bouariu, parlamentarii PSD, primari din comunele apropiate, consilieri județeni

GALERIE FOTO: