Cele mai citite

loader-image
Botoșani
06:42, 25 aprilie 2024
temperature icon 10°C
nori împrăștiați
Humidity 68 %
Wind 5 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 8 Km/h
Clouds Clouds: 34%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:05
Sunset Sunset: 19:16

Ultimele Știri

Voucherele de vacanţă vor fi acordate şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020

10 decembrie 2018 | Politica

Decizia acordării voucherelor de vacanță pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului și Ministerul Muncii și Justiției Sociale au inițiat o Ordonanță de Urgență care modifică și completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, în sensul prorogării termenelor.

„Voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 lei vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020. Peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanţă în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România. Programul de guvernare este respectat! Ne ținem de cuvânt”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Din datele de până acum se arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi astfel să-şi petreacă concediile în ţară.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri