Zeci de amenzi după protestul de ieri

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a acționat ieri după-amiază în municipiul Botoșani, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și Poliției Locale Botoșani, în vederea desfășurării în condiții de siguranță a manifestării de protest din Piața Revoluției, precum și a marșului care a avut loc pe străzile municipiului.

Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.
În urma executării misiunii, jandarmii au aplicat până în acest moment 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4800 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În situația în care, după vizionarea tuturor imaginilor video înregistrate la protest, vor fi identificate și alte persoane care au încălcat prevederile legale, se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege.