ZECI de amenzi pentru nepurtarea măștii

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 200 de efective de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 12 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 166 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 193 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat 60 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.

“Recomandăm cetățenilor să respecte efortul comun depus până în acest moment și deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii virusului SarsCov 2.

Ne dorim să nu fim nevoiți să aplicăm sancțiuni celor care nu înțeleg necesitatea abordării unei conduite responsabile și preventive, pentru limitarea riscului de a se infecta și de a transmite virusul persoanelor vulnerabile, cărora, acesta le-ar putea fi fatal.

Vă amintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei la TELVERDE 0800800165” au declarat reprezentanții IJP.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.