Zi importantă în Parlament: Începe ANCHETAREA Guvernului Cioloș.

Comisiile pentru buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor audia miercuri secretari de stat din ministerele Fondurilor Europene şi Finanţelor şi reprezentanţi ai ANAF, în cadrul anchetei parlamentare pentru verificarea condiţiilor în care s-au realizat rectificările bugetului de stat din lunile august şi noiembrie 2016.

„Trebuie să răspundem ca urmare a activităţii noastre în comisie la 17 întrebări. Bineînţeles, probabil vor apărea şi întrebări suplimentare pentru a clarifica lucrurile. Vrem să facem o analiză profesionistă, o analiză prin care vrem să stabilim chiar un mod clar de bune practici pentru a executa bugetul şi pentru a respecta legea finanţelor publice”, a declarat preşedintele Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, Leonardo Badea.

El a adăugat că, în funcţie de răspunsurile pe care le vor primi săptămâna aceasta, parlamentarii vor decide ce alte persoane vor invita la audieri.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru buget de la Senat, Viorel Arcaş, a precizat că, după ce se vor primi datele respective, membrii comisiilor vor discuta şi cu cei care au coordonat ministerele, anunță Agerpres.

Audierile vor continua joi.

www.stiripesurse.ro