Biserica Sf. Gheorghe s-a redeschis pentru credincioși

Biserica Sf. Gheorghe, ctitorită de Elena Rareș în 1551 și care de mai mulți ani se afla într-o avansată stare de degradare, a beneficiat de 1,56 milioane de euro de la ADR NORD- EST.

După 22 ani de așteptare și demersuri eșuate, dar și milioane de lei pierdute în documentații și schele care au putrezit înainte de a fi folosite, cel mai important lăcaș de cult din oraș a fost reabilitat și redeschis pentru credincioși.

Recepția lucrărilor a fost finalizată.

„Ieri am semnat recepția la finalizarea lucrărilor, un obiectiv care a fost finanțat cu fonduri europene și care a plecat de la o valoare de 6,4 milioane lei și a ajuns la 9,5 milioane de lei cu o contribuție proprie din fonduri locale de 3,1 milioane de lei. Lucrările au fost complexe, s-au întins pe parcursul a câtorva ani, dar rezultatul este unul pe măsură. Avem consolidarea, reabilitarea Bisericii cât și a turnului clopotniței la un obiectiv monument istoric emblematic pentru municipiul Botoșani”,
a spus primarul municipiului Cosmin Andrei.

Lucrările de reabilitare a lăcașului de cult au început pe 10 august 2020, după cinci licitaţii şi trei revizuiri ale documentaţiilor.

Pe parcursul lucrărilor, valoarea proiectului a crescut cu 40%, iar municipalitatea a contribuit cu 4 milioane de lei. Preotul paroh a început demersurile și pentru pictura interioară pe care lăcașul de cult nu a avut-o niciodată.

(Visited 46 times, 1 visits today)