Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

18% prezența la vot în județul Botoșani, la ora 12.00

9 iunie 2024 | Politica

Aproape 375.000 de persoane cu drept de vot sunt așteptate să își exprime opţiunile electorale pentru alegerile europarlamentare și locale.

Datele Centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă arată că, până la ora 12.00 s-au prezentat la urne peste 18% dintre alegători , cei mai mulți cu vârste de este 45 de ani.

O prezență mai crescută se înregistrează în mediul rural, unde numărul celor care au votat deja este dublu față de cei din mediul urban.

În județul Botoșani au fost constituite 432 de secţii de votare în cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale, majoritatea funcționează în școli și cămine culturale.

În municipiul Botosai, trei Sectii de votare care functionau în incinta Şcolii 12- afllata in reabiliare, au fost relocate la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.

Deasemeni, la Penitenciarul Botoșani nu mai puţin de 829 deţinuţi și au manifestat intenția de a vota și, pentru că numărul lor este foarte mare, Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal a decis suplimentarea celor 3 secţii de votare cu încă 3, pentru a evita supraaglomerarea.

În Vârfu Câmpului, localitatea în care efectivul populației aproape s-a triplat, după ce foarte mulți cetățeni ucraineni și Moldoveni și-au făcut mutație pentru a dobândi cetățenia română, dar nu locuiesc efectiv la domiciulul din document, pe liste sunt 9.875 de alegători, iar până la ora 11.30 au votat doar 855 de persoane.

În aceasta comună, ca și la Ripiceni, prezența a fost, de fiecare dată, extrem de scazută.

274 de candidați sunt înscriși în competiția electorală pentru funcția de primar în adminstrațiile locale, între care 27 de femei.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean sunt înregistrate şapte candidaturi.

La fel și pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, tot 7, cu un candidat mai mult decât în municipal Dorohoi, acestea fiind și localitățile cu cele mai multe candidturi depuse pentru această funcție. Dar există și o comună cu un singur candidat

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri