35 de ofertanți la licitația pentru reabilitarea Teatrului

Licitația pentru Teatrul Mihai Eminescu a mai parcurs o etapă. Un număr de 35 de operatori economici, grupați în cinci asocieri, au depus oferte pentru reabilitarea clădirii emblematice din centrul municipiului, a anunțat primarul Cosmin Andrei.

„A fost un interes foarte mare din partea agenților economici astfel încât vă pot spune care a fost rezultatul deschiderii ofertelor care a avut loc în data de 7 iunie. A fost un interes foarte mare astfel încât 35 de operatori economici s-au asociat și avem cinci ofertanți. Sunt convins că vom termina Teatrul „Mihai Eminescu” în acest mandat”,a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botosani.

Ofertele financiare vor fi deschise după ce vor fi parcurse și celelalte etape, cu evaluările tehnice și documentele suport care au stat la baza licitației, ultima etapă fiind cea de a evalua și din punct de vedere financiar pentru a desemna un câștigător.
Valoarea investiției s-a triplat

În ultimii 8 ani, valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, a ajuns la 72,4 milioane de lei, adică 14,6 milioane de euro. Suma este de trei ori mai mare față de anul 2014, atunci când a demarat proiectul de reabilitare.

În aceste condiții, contribuția municipiului ajunge astfel la 10 milioane de euro.

Banii trebuie cheltuiţi până la 31 decembrie 2023.

(Visited 11 times, 2 visits today)