Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

A fost finalizată extinderea și modernizare a sistemului de alimentare cu apă din comuna Mihălășeni. O investiție în valoare de 8,82 milioane de lei

19 iunie 2020 | Video

VIDEO:

Astăzi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de construire, extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă din comuna Mihălășeni. 

Investiția, în valoare de 8,82 milioane de lei, a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și cu o cofinanțare de 640.000 de lei de la bugetul local.

La recepție au participat reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții, ai firmelor care au asigurat proiectarea și execuția lucrărilor și ai administrației publice locale. 

Contractul de finanțare a fost semnat în luna aprilie 2018, iar astăzi, practic, și locuitorii din localitățile Păun, Slobozia – Slilișcani, Sărata și Caraiman au acces la sistemul public de alimentare cu apă. În maxim două luni de zile, aceștia se pot racorda la rețea. 

Investiția era mai mult decât necesară în condițiile în care serviciile de aprovizionare cu apă din zonele rurale sunt încă deficitare. Statistic, mai mult de două treimi din populație utilizează apă din fântâni de mică adâncime, care de obicei nu este sigură pentru băut.   

Prin PNDL, administrațiile publice locale au fost încurajate să dezvolte infrastructura locală și să construiască, printre altele, și sistemele de aprovizionare care să asigure furnizarea continuă de apă sigură locuitorilor de la sate. Iar la Mihălășeni, acest lucru se va întâmpla în fiecare cătun, pentru că, practic, la această oră, toată comuna este alimentată cu apă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri