Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

A fost stabilit constructorul pentru drumul Botoșani – Târgu Frumos

24 martie 2020 | Administratie

Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anuntat câștigătorul licitației pentru modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos. Astfel, oferta depusă de asocierea condusă de firma Aqua Parc din Slobozia, județul Neamţ, Mavgo Holding (Taşca- Neamţ), Vahoslav (Slovacia) și Trameco (Bihor). De asemenea, mai sunt și șase subcontractanți, care vor contribui cu procente cuprinse între 0,1 și 1,3 la realizarea lucrării.

Lucrarile la drumul Botoșani – Târgu Frumos sunt evaluate la 268,6 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA, şi presupune proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani. 

La finalul anului 2017, Guvernul PSD emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea acestui sector de drum, astfel încât să se poată demara procedurile de licitaţie.

În legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost cuprinsă suma pentru proiectare și execuție in urma amendamentelor depuse de parlamentarii PSD.
Prima licitaţie a început în mai 2018 şi a sfârşit pe 22 ianuarie 2019, când a fost anulată pe motiv că toate cele 12 oferte depuse erau neconforme. În data de 6 martie licitația este reluată cu termen de depunere a ofertelor până la 1 iulie, când s-au depus trei oferte şi s-a început perioada de evaluare.

Această perioadă s-a prelungit până în această lună, când a fost desemnată firma câștigătoare. De acum, așteptăm semnarea contractului cu speranța că nu se va repeta povestea din cazul drumului Botoșani – Ștefănești, a cărei licitaţie a fost finalizată acum aproape cinci luni, iar contractul nu a fost semnat nici până astăzi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri