Cele mai citite

loader-image
Botoșani
04:49, 29 februarie 2024
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 7 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

A plătit 150 de euro pentru un permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal

28 august 2022 | Infractional

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie română şi Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi fals.
 
În data de 26 august a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franţa.
În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind în portmoneul bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că l-a procurat în anul 2015 în Franţa, de la o persoană necunoscută căreia i-a plătit suma de 150 de euro. Persoana a mai adăugat că deoarece a primit permisul de conducere foarte repede, la numai o săptămână, şi-a dat seama că este fals şi, în consecinţă, nu l-a utilizat niciodată însă documentul a rămas uitat în portmoneul acestuia.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri