Cele mai citite

loader-image
Botoșani
05:18, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Administrația locală a comunei Hilișeu-Horia a fost premiată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene, în cadrul Galei ”România modernizată cu fonduri europene”

25 noiembrie 2022 | Video

Județul Botoșani a fost inclus pe lista de onoare a proiectelor finanțate prin programele operaționale în scopul dezvoltării comunităților din România.

Un amplu proiect implementat de administrația locală a comunei Hilișeu-Horia a fost premiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene, în cadrul Galei ”România modernizată cu fonduri europene”.

Ministerul a premiat 14 proiecte de infrastructura de transport, gaze, apă și apă uzată, infrastructura de sănătate, digitalizare, modernizarea serviciilor publice, conservarea patrimoniului cultural, combaterea sărăciei și măsuri integrate destinate categoriilor vulnerabile.

Aceste proiecte de succes, considerate reprezentative pentru modul în care banii europeni pot fi folosiți pentru a schimba viața oamenilor, au fost realizate cu fonduri europene în perioada de programare 2014-2020 și au o valoare totală de 1,4 miliarde de euro.

Proiectul pentru care comuna Hilișeu-Horia a fost oferită ca exemplu de bună practică, vizează Reducerea sărăciei prin activități integrate în comunitățile marginalizate și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

Valoarea acestuia este de aproximativ 17 milioane de lei, sumă din care au fost finanțate măsuri integrate de ocupare, locuire, educație, formare profesională și asistență socială pentru facilitarea incluziunii sociale a membrilor comunităților marginalizate (non-roma) și combaterea sărăciei în rândul acestora.

La eveniment au participat ministrul Marcel Ioan Boloș, secretarul de stat Andreea Anamaria Naggar, reprezentanți ai Autorităților de Management ale programelor operaționale și reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor beneficiare ale finanțărilor.


Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri