Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Afacere salvată de detectorul de incendiu

5 iulie 2023 | Administratie

Un afacerist din localitatea Plugari s-a convins, noaptea trecută, de utilitatea sistemului automat de detecție și semnalare a unui incendiu. Montat în magazinul deținut de bărbat la parterul unui bloc, acesta s-a declanșat în momentul în care o masă a fost cuprinsă de flăcări.

Alarma a fost dată la miezul nopții. La caz s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Plugari.

Aceștia au constatat că ardea o masă din plastic, cu degajări mari de fum, existând pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interiorul magazinului. Incendiu a fost stins în limitele găsite.

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă să:

✔nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi sau deterioraţi;

✔la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor sau priză, concomitent. Conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul;

✔nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

✔verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔nu faceți improvizații la instalația electrică.

Vă reamintim faptul că, intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum și de gaz.

La nivel național, astfel de evenimente s-au transformat în adevărate tragedii, în urma cărora mai multe persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite, iar locuințele în care s-au petrecut incidentele și cele ale vecinilor au fost distruse.

Fiți responsabili și instalați astfel de detectoare în locuința dumneavoastră! Acestea vor declanșa alarma în timp util și, în acest fel, vă puteți salva viața și locuința!

Testați periodic detectorul de incendiu și verificați funcționarea bateriilor!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri