Cele mai citite

loader-image
Botoșani
05:06, 19 aprilie 2024
temperature icon 4°C
cer fragmentat
Humidity 80 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 10 Km/h
Clouds Clouds: 67%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

ALEXANDRA HUTU, deputat PSD: „Acești copii reprezintă viitorul nostru, al României, în materie de cercetare și inovare”

14 decembrie 2022 | Politica

VIDEO

Învăţământul românesc demonstrează faptul că este unul competitiv, care aduce faimă şi prestigiu României.
Astăzi, prin vocea deputatului PSD, Alexandra Huțu, elevii care au facut parte din Lotul Olimpic al României la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori au primit un binemeritat “LAUDAŢIO” de la tribuna Parlamentului.

Lotul Olimpic al României la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 02-12 decembrie la Bogota în Columbia, a obținut o medalie de argint și cinci medalii de bronz și este alcătuit din : Stănoiu Ioana – medalie de argint și Niculăesa Andrei-Casian, Vulpe Vlad-Dorian, Nicolae Vladimir, Scurtu Mario-Cristian, Raț Natalia – medaliați cu bronz. Elevii au fost însoțiți de 3 profesori din București : Croitoru George-Alexandru – Colegiul Național Mihai Viteazul; Bogdan Daniela – Colegiul Național Sfântul Sava; Păunescu Victor – Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu.

„Acești copii reprezintă viitorul nostru, al României, în materie de cercetare și inovare, precum și fundația pe care trebuie să se clădească sistemul românesc de învățământ. De aceea am solicitat Ministerului Educației să acorde o mai mare atenție și să caute să susțină permanent acești copii, nu doar atunci când obțin medalii prin munca proprie, ci să le ofere baze și laboratoare de studiu și de antrenament, să se ocupe de pregătirea și dezvoltarea lor, pentru ca noi toți să ne bucurăm împreună la gândul că România are un viitor sigur prin acești olimpici. Îi felicit pe toți, în numele meu și al botoșănenilor pe care îi reprezint în Parlament și mă înclin în fața perseverenței, puterii de muncă, seriozității și curajului de care au dat dovadă de-a lungul pregătirii pe care au urmat-o.
În mod special vreau să îl felicit pe Niculăesa Andrei-Casian, medaliat cu bronz la această Olimpiadă. Tânărul botoșănean, cu domiciliul în comuna Copălău, este elev al Colegiului Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani și ne-a demonstrat dinainte de a participa la această Olimpiadă internațională că este un tânăr de valoros și ambițios din cale-afară. Transmit toată aprecierea mea și părinților săi, Niculăesa Sorin și Florentina, și nu în ultimul, celor trei profesori botoșăneni care l-au pregătit pe Casian: Cristina Bălăucă (fizică), Liviu Huțanu (biologie) și Constantin Guceanu (chimie)”>, a declarat de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD, Alexandra Hutu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri