Alexandra Hutu, deputat PSD: „Nu se va privatiza niciun metru pătrat de pădure din România! Nu poți privatiza ceva ce nu îți aparține!”

Legat de proiectul de lege iniţiat în data de 14 decembrie 2022 de Guvernul României, parlamentarul Alexandra Hutu vine cu unele lămuriri printr-o postare făcută pe una din rețelele de socializare.

„Nu se va privatiza niciun metru pătrat de pădure din România! Nici nu se vrea, nici nu se poate acest lucru. Pădurile nu sunt în proprietatea Romsilva, ci doar în administrarea ei. Nu poți privatiza ceva ce nu îți aparține! NU se va privatiza Romsilva și, cu atât mai puțin, nu se vor privatiza nici pădurile!
Îi asigur pe cei 100 de sindicaliști Romsilva din Botoșani, care au fost astăzi prezenți la București unde și-au expus, alături de colegii lor din celelalte județe ale țării, nemulțumirile privind transformarea regiei în societate comercială, că atât timp cât PSD este la guvernare, NU se va privatiza niciun metru pătrat de pădure din România.
Exploatarea pădurilor proprietate a statului trebuie să rămână în continuare în sarcina unei entități controlate de stat și nu a companiilor private.
Modificările propuse prin PNRR sunt un factor de risc considerabil pentru pădurile țării, iar PNL și USR se fac responsabile pentru această greșeală.
PSD însă nu va fi de acord sub nicio formă cu privatizarea pădurilor, iar acest lucru nu se va întâmpla, indiferent de forma în care va fi rezolvat jalonul din PNRR.
Nici eu și nici colegii mei nu vom vota privatizarea Romsilva și, cu atât mai puțin a pădurilor, care reprezintă o parte din averea României și a moșternirii pe care o lăsăm generațiilor următoare”
, a declarat parlamentarul botosanean.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

(Visited 69 times, 1 visits today)