Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:50, 20 iulie 2024
temperature icon 27°C
cer fragmentat
Humidity 52 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 73%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

Alexandra Huțu: Masă sănătoasă la școală pentru 10.786 de elevi botoșăneni

28 februarie 2024 | Politica

10.786 de elevi botoșăneni din 20 de localități vor primi masă sănătoasă la școală.

Guvernul a decis transformarea Programului „Masă caldă în școli” în Programul „Masă sănătoasă” și implementarea lui în mai multe școli. Printr-un ordin comun semnat de ministrul Agriculturii și cel al Educației, care a fost publicat marți în Monitorul Oficial, a fost extins de la 9 la 24 numărul școlilor botoșănene în care elevii vor primi zilnic o masă.

„Echipa PSD Botoșani, condusă de Doina Federovici, a militat pentru extinderea Programului «Masa sănătoasă» în cât mai multe, pentru că acesta vine în ajutorul comunităților, în special al celor mai nevoiașe. Astfel, copiii au acces la școală și totodată beneficiază și de o masă, pe care, din păcate, de multe ori, familiile din care provin nu le-o pot asigura”, a declarat deputatul social-democrat Alexandra Huțu.

În județul Botoșani, pe lângă elevii de la Liceul cu Program Sportiv, Liceul Plopenii Mari – Ungureni, și școlile din Hudești, Curtești, Ungureni, Tudora, Mileanca, Școala „Spiru Haret” Dorohoi și Școala 12 Botoșani, vor mai primi masă caldă și copiii care frecventează cursurile școlilor: „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Cristești, Cordăreni, Albești, Drăgușeni, Leorda, Mihălășeni, Cristinești, Hilișeu-Horia, Bălușeni, Ibănești, Ripiceni, „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi și a liceelor tehnologice: Bucecea și Coțușca.

„Educația și grija față de copii a fost și va rămâne prioritară pentru guvernarea PSD. Trebuie să creăm condițiile pentru ca toți copiii, indiferent de clasa socială sau de zona județului din care provin să aibă șanse de a crește frumos, de a se dezvolta, pentru că ei reprezintă viitorul nostru. Grija pentru copii a fost și este în centrul preocupărilor noastre, ale echipei social-democrate, și niciun un efort pe care-l facem pentru ei nu este prea mare”, a mai spus deputatul PSD Alexandra Huțu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri