Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Amenzi de peste 350.000 de lei pentru nerespectarea relațiilor și condițiilor de muncă

22 iulie 2020 | Administratie

De la începutul anului, inspectorii de muncă în cadrul ITM Botoşani au efectuat controale la un număr total de 371 agenţi economici, cu peste 18.000 de salariaţi, pe linia relațiilor de muncă.

Unui număr de 26 de angajatori verificaţi li s-au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 22 de amenzi în valoare totală de 276.000 lei şi 17 avertismente. Au fost dispuse 560 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor şi consemnate în procesele-verbale de control.

Conform Programului propriu de acţiuni, în primul semestru al anului 2020 inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile Codului Muncii, obiectivul principal fiind în continuare depistarea şi diminuarea muncii nedeclarate. În acest sens, au fost organizate acţiuni de control la punctele de lucru ale angajatorilor de pe raza judeţului Botoşani, în domeniile susceptibile utilizării frecvente a muncii nedeclarate şi/sau a muncii tinerilor şi copiilor. Astfel de controale au fost efectuate la un număr de 312 agenţi economici, 8 dintre ei fiind sancţionaţi pentru muncă nedeclarată, aplicându-se 8 amenzi în valoare totală de 220.000 lei. Au fost depistate 11 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată.

În acţiunile de control, odată cu identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, inspectorii de muncă au urmărit şi modul în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii 53/2003, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum şi a altor acte normative din domeniul relaţiilor de muncă.

În acest sens, au fost aplicate 14 sancţiuni, dintre care 8 amenzi şi 6 avertismente, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 17.000 lei.

În ceea ce priveşte registrul general de evidenţă a salariaţilor, au fost depistate situaţii de nerespectare a termenelor legale de transmitere a registrelor electronice şi/sau a modificărilor acestora, situaţii de completare eronată a datelor şi de dublare a contractelor individuale de muncă. Au fost efectuate controale la 352 de angajatori, 11 dintre ei fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 amenzi în valoare de 39.000 lei şi 7 avertismente. S-au dispus 127 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În domeniul securității şi sănătății în muncă au fost efectuate 432 controale pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; fiind aplicate 753 sancţiuni contravenţionale din care 12 amenzi în valoare de 87.000 lei şi 741 avertismente.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri