Andrei Pălimariu a urcat pe podium la Special Olympics

Andrei Pălimariu, botoșăneanul în vârstă de 20 de ani, a obţinut o nouă performanță la jocurile Special Olympics din Malta.

Acesta a concurat la înot, proba de 50 metri bras, și a reușit să se claseze pe poziția a treia, obținând medalie de bronz, după are a câștigat argintul cu echipa de ştafetă a României.

„Locul 3 pentru BRAVUL Andrei Pălimariu (Botoșani) la 50 de metri bras, la Jocurile Special Olympics Invitational Games (Special Olympics Malta). Bravo tuturor sportivilor noștri!”, este mesajul transmis de delegația României în Malta.

Andrei face parte din lotul României

Botoșăneanul Andrei Pălimariu face parte din lotul de sportivi cu dizabilități care reprezintă România la „Special Olympics Invitational Games”, competiție care se desfășoară în perioada 13-18 mai în Malta.

La primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum , Special Olympics România participă cu 12 sportivi care provin din orașele Botoșani, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare și Arad.

Special Olympics Invitational Games din Malta reunește 550 de sportivi din 23 de țări printre care și România. Aceștia concurează la șase discipline sportive (atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă).

Aceste Jocuri Internaționale sunt o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor care vor avea loc la Berlin.
Special Olympics Invitational Games

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Competiția ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței.

(Visited 47 times, 1 visits today)