Ansamblu rutier cu probleme oprit din drumul spre Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova care a fost depistat, în trafic, conducând un ansamblu de autovehicule, remorca fiind radiată din circulaţie.

În data de 18 septembrie a.c, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, conducând un ansamblu de vehicule, format din autoturism şi remorcă, ultima având numere de înmatriculare specifice Germaniei.
La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control pentru remorca în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania din 02 septembrie 2022, iar numerele de înmatriculare provizorii aplicate sunt valabile exclusiv pe teritoriul Germaniei.
Bărbatul a declarat că a achiziţionat remorca din Germania, a adus-o pe platformă până la Stânca şi nu a avut cunoştinţă de faptul că nu poate trece frontiera cu numerele provizorii nemţeşti.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Visited 12 times, 1 visits today)