APIA Botoșani a primit diplomă de excelență pentru rezultate deosebite în gestionarea fondurilor europene și naționale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că în perioada 6-7 iunie 2022, în Poiana Brașov, a avut loc simpozionul de analiză a implementării măsurilor delegate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din PNDR 2014-2020. Întâlnirea a avut drept scop realizarea unei ample analize la nivelul APIA a stadiului implementării măsurilor delegate din PNDR 2014-2020, precum și a stadiului absorbției fondurilor aferente acestora.
Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA Central și al centrelor județene. Agenda a conținut atât o parte de analiză a măsurilor delegate, realizată pe fiecare palier de implementare, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru.
În cadrul simpozionului au fost dezbătute dificultățile întâmpinate de fermieri și centrele județene ale agenției în procesul de accesare, respectiv gestionare a măsurilor delegate, precum și principalele direcții de acțiune pentru îmbunătățirea fluxurilor și proceselor subsumate accesării măsurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare și anume 2023-2027.
În cadrul evenimentului APIA CJ Botoșani a primit diplomă de excelență pentru rezultate deosebite în gestionarea fondurilor europene și naționale. Precizam faptul că la nivelul județului Botoșani au fost efectuate plăți de peste 70 de milioane de euro pentru femierii care au solicitat ajutor financiar în cadrul schemelor de sprijin derulate de APIA.

(Visited 10 times, 1 visits today)