Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:34, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 81 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

ASTĂZI: 16-imile Cupei României – FC Voluntari-FC Botoșani

25 septembrie 2018 | Fotbal, Sport

FC Botoșani va disputa marți de la ora 16.00 partida din 16-imile Cupei României contra echipei FC Voluntari. La conferința de presă antrenorul principal Costel Enache a declarat că va aborda altfel jocul din cupă față de cel cu Chiajna și vor fi schimbări în primul unsprezece.

„Voluntariul a câștigat Cupa României și e normal să-și dorească o nouă performanță în această competiție. Noi plecăm cu mai multe obiective, iar obiectivul de bază este de a ne găsi luciditatea din joc, de a obține o vicorie, nu neapărat pentru drumul din Cupa României ci mai mult pentru moralul echipei pentru că suntem într-un moment greu. Sperăm să fim cu toții maturi și să găsim soluții rapide pentru că timpul nu prea ne ajută. Am avut probleme diferite, în ultimul timp ne apărăm destul de slab, am goluri ușor. Am luat goluri la Craiova din două șuturi pe poartă, la Iași la fel. După ce am văzut meciul de sâmbătă rămân cu o nedumerire. Am început foarte bine jocul, am fost dinamici, am construit iar pe statistica de joc arătăm ca cel mai bun joc la nivel de pase din acest campionat. Am avut posesia cea mai mare de când sunt eu în Liga 1, 66%, un raport de șuturi la poartă 17 la 6, dar nu am fost lucizi, nu am găsit soluții la finalizare.
Probabil că noi poziționări în teren, o altă abordare a jocului, o altă strategie de joc e obligatorie. Trecem cu meciul din cupă să pregătim o tranziție cu ce vrem să facem în viitor. Au fost două meciuri de care nu sunt mulțumit: cel de la Iași în prima repriză și abordarea de la Călărași. În meciul cu Voluntari ne-a fost foarte greu pentru că am întâlnit un adversar foarte bine organizat, foarte scurtă și foarte agresivă iar noi ne-am pierdut puțin luciditatea în momentul în care am ratat. A fost un meci de care știam că depinde viitorul, vroiam neapărat o victorie și am fost toți puțin agitați și ne-am pierdut luciditatea.
În cupă vor fi schimbări. Jucătorilor trebuie să le stea capul la fotbal. Meciul de cupă e meci de fotbal, e meseria lor! Eu am început fotbalul organizat la cinci ani dar nu știam că e meserie. E pasiunea noastră, era iubirea noastră indiferent că e cupă, că e campionat trebuie să-ți facă plăcere să joici fotbal și să ai dorința de a cîștiga. Cupă, campionat, cupa Corbeanca, daciada, table, tăvăluțe, șeptică…trebuie să caștigăm. Asta e mentalitatea de sportiv. Apoi dacă punem că e și pasiunea vieții și meseria ta ar trebui ca toți să aibă motivație indiferent de joc. Eu sunt mulțumit de implicarea jucătorilor la antrenamente, iar la meciul acesta nu am fost lucizi, nu am găsit soluții dar au încercat, s-au luptat fiecare cu puterile lui, cu armele lui. Încă am foarte mare încredere în grupul acesta, un pic de încredere și lucrurile vor fi ok.”, a declarat Costel Enache înaintea partidei din Cupa României dintre FC Voluntari și FC Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri