Botoșăneanca Simona Radiș a fost desemnată “Sportiva Anului”

Joi seară, la Opera Națională din București s-a desfășurat Gala Sportivul Anului, organizată de Ministerul Sportului.

O seară specială în care s-a celebrat performanța la cel mai înalt nivel, iar cei mai buni sportivi ai României au fost premiați!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au primit din partea Ministerului Sportului trofeul la categoria “Echipa anului – feminin sporturi individuale”.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, componeții bărcii de dublu rame masculin (M2-), au fost desemnați drept “Echipa anului – masculin sporturi individuale”! Felicitări, campionilor!

Antonio Colamonici, antrenor principal Loturi Olimpice de Seniori și Tineret U23 în cadrul Federației Române de Canotaj, a primit premiul la categoria “Antrenorul Anului”.

Simona Radiș a fost desemnată “Sportiva Anului” după ce a reușit o performanță extraordinară în 2022, când a devenit dublă campioană europeană și mondială, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și în barca de 8+1 feminin (W8+). Simona este prima canotoare din lume care a câștigat două medalii de aur în mai puțin de o oră, la Campionatul Mondial 2022.

La eveniment a participat și Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, întotdeauna alături de sportivi.

” Felicitări, campioanelor!

Felicitări și mulțumim antrenorilor pentru că fructicați potențialul sportivilor și îi motivați să ajungă pe cele mai înalte culmi ale performanței!

Felicitări Ministerului Sportului, domnului ministru Eduard Novak și întregului staff implicat în organizarea acestui eveniment extraordinar!” transmite Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Sportului, World Rowing.

(Visited 60 times, 1 visits today)