Calendar ortodox 20 iulie 2022: Sfântul Ilie. Ce nu ai voie să faci de ziua Sfântului despre care tradiția spune că aduce ploaia

Astăzi, miercuri, 20 iulie, este o sărbătoare importantă pentru creștini. În fiecare an. în această zi se sărbătorește Sfântul Ilie.

Sfântul Ilie este sărbători de creștini drept făcătorul de minuni, iar totodată aducătorul de ploi, furtuni și grindină în perioada de secetă. Acesta este sărbătorit în fiecare an pe data de 20 iulie și există multe tradiții și superstiții legate de ziua de astăzi.

În credința populară se spune că atunci când tună, Sfântul Ilie a mai reuțit să răpună încă un diavol în carul lui de foc. În această zi se spune că nu eeste bine să mănânci mere, pentru că recoltele vor fi stricate de grindină.

Credincioșii merg în această zi la biserică și duc mere, pentru a deveni mere de aur pe lumea cealaltă, după ce sunt sfințite. Cu atât mai mult, astăzi este bine ca oamenii să culeagă plante de leac. Cu toate astea, de reținut este faptul că nu se lucrează.

Potrivit credinţei ortodoxe, Sfântul Ilie a venit pe Pământ cu 800 de ani înainte de Hristos, în ținutul Tesvi din Glaad. Credincioșii își amintesc astăzi de sufletele morților, iar pe vremuri, la sat, bărbații recoltau mierea de albine și o gustau alături de familie și vecini.

Ce rugăciune e bine să rostești

Ca în orice zi importantă de sărbătoare, astăzi, de Sfântul Ilie, este bine să rosești o rugăciune. Mulți credincioși susțin că în această zi au avut loc minuni, iar foarte mulți oameni se roagă la acest sfânt în fiecare an.

„Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!

(Visited 67 times, 1 visits today)