Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:36, 20 iulie 2024
temperature icon 31°C
nori împrăștiați
Humidity 45 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 41%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

CAPTURĂ DE DROGURI, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI ŞI PROCURORI

29 februarie 2024 | Fără categorie

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au scos de pe piață 10 kilograme de droguri de mare risc, descoperite asupra unui tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

La data de 28 februarie 2024, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu polițiștii rutieri, au depistat în trafic, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-o geantă de voiaj, au fost descoperite 10 kilograme de substanță vegetală, mărunțită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conținea diverse produse alimentare.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, deținere de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.

La data de 29 februarie a.c., instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de tânărul de 21 de ani.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor rutieri, criminaliștilor și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri